Sterke winstgroei Philips Stadskanaal

De winst van Philips Stadskanaal zal dit jaar drie keer zoveel bedragen als in 1991. De Oostgroningse Philips-fabriek versterkt daarmee haar positie binnen het concern.

Enkele jaren geleden worstelde de fabriek nog met forse verliezen. Volgens directeur Fonville is de groei van de winst grotendeels te danken aan de verbetering van produktieprocessen. Bovendien neemt de vraag vanuit Amerika, China en Taiwan sterk toe. Vooral met de produktie van spaarlampen en onderdelen daarvan doet de vestiging in Stadskanaal goede zaken op de wereldmarkt.

Philips Stadskanaal produceert voornamelijk dioden, radiolampen met twee elektroden. De vestiging biedt werk aan bijna 900 werknemers. De groei van de winst zal geen uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen met zich meebrengen.