Politie Rotterdam rolt criminele organisatie op

ROTTERDAM, 16 OKT. De politie van Rotterdam-Rijnmond heeft met de aanhouding van negen verdachten deze week een Turkse criminele organisatie ontmanteld, die een prominente rol vervulde in de heroïnehandel tussen Nederland en Turkije.

De verdachten zijn in de loop van de week bij invallen in Rotterdam gearresteerd. Bij huiszoekingen werden twaalf kilo zuivere heroïne en vijf vuurwapens in beslag genomen. De organisatie werd begin dit jaar extra actief nadat de politie een andere, veertig personen tellende Turkse organisatie had opgerold. Rechercheurs van het Regionaal Bureau Bovenlokale Criminaliteitsbestrijding gaan ervan uit dat een groot gedeelte van de winst die de organisatie maakte via koeriers naar Turkije is gesluisd. Om welk bedrag het gaat, kon de politie niet zeggen. Een ander deel van het geld werd geïnvesteerd in de verbouwing van een nachtclub in Rotterdam.