Han Buhrs wint Podiumprijs 1993

ROTTERDAM, 16 OKT. De zanger Han Buhrs (38) heeft de Podiumprijs 1993 gewonnen.

De prijs, een bedrag van f 5000, staat onder auspiciën van de Stichting Jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland (SJIN). De jury, bestaande uit vijf programmeurs van muziekpodia in Nederland, heeft de zanger uitgekozen vanwege “de combinatie van avontuurlijke en spannende muzikale keuzes en bezettingen - solo dan wel binnen groepen als The Schismatics, Sumbur en Diftong”. De jury noemt Buhrs “een podiumpersoonlijkheid die zijn stem als een weerbarstig instrument in de composities mee laat klinken.”

De uitreiking van de prijs vindt 11 december plaats in het BIMhuis.

Han Buhrs treedt dan op met zijn kwartet Sumbur en het gloednieuwe Diftong, een collectief met slagwerker Michael Vatcher, bassist Wilbert de Joode en pianist Cor Fuhler. Als gastmusici treden onder meer op de Canadese gitarist René Lucier, de pianiste Evelyne Wohl en de klassieke zanger Ronald Klekamp.

Han Buhrs werkte als tekstschrijver, componist en zanger samen met onder meer Michael Moore, Sean Bergin's MOB en Martin van Duynhoven en is sinds vorig jaar voorzitter van de Beroepsvereniging van Improvisatiemusici (BIM).