VVD wil uitstel aanleg Betuwelijn

DEN HAAG, 15 OKT. De VVD-fractie wil de aanleg van de Betuwelijn uitstellen.

Volgens VVD-Kamerlid Blauw hebben de Nederlandse Spoorwegen nog voldoende capaciteit in het bestaande railnet voor het goederenvervoer. Het Kamerlid deed zijn uitspraak op een door het Landelijk Overleg Betuwelijn georganiseerd congres in Tiel. Twee weken eerder, ook in Tiel, uitte Blauw al twijfels over de toename van het goederenvervoer. Hij zei toen “ernstig te twijfelen” aan de prognosecijfers voor de toename van het goederenvervoer. “Die cijfers zijn van vijf jaar geleden”, aldus Blauw. In plaats van een stijging van het goederenvervoer blijkt volgens Blauw uit de cijfers dat het goederenvervoer per rail is afgenomen. Het Kamerlid vroeg zich af of de toename van het goederenvervoer wel voldoende is aangetoond. Deze toename is het belangrijkste argument van voorstanders voor de Betuwelijn.