Foto: BUENOS AIRES - De Argentijnse president ...

Foto: BUENOS AIRES - De Argentijnse president Carlos Menem wordt door zijn lijfarts een kliniek voor hart- en vaatziekten in Buenos Aires binnengeleid, waar hij later een spoedoperatie onderging aan een geblokkeerde halsslagader.

Volgens zijn artsen lijdt Menem (63) aan aderverkalking en suikerziekte. De operatie zou succesvol zijn verlopen; de president zou waarschijnlijk nog drie tot vier dagen in het ziekenhuis doorbrengen. Menem werd gisteren naar het ziekenhuis overgebracht, nadat hij op weg naar een Latijns-Amerikaanse top in Chili ziek was geworden. De president droeg zijn bevoegdheden niet over aan zijn jongere broer Eduardo, de voorzitter van de Senaat, die krachtens de grondwet daarvoor als eerste in aanmerking komt. Volgens Menems voormalige vice-president, Eduardo Duhalde, gaat het immers om een “gebeurtenis van absoluut ondergeschikt belang”. (Reuter, AFP)