Persstemmen

Nederland had geluk, Koeman ontsnapte aan rood, Bergkamp nam voor zijn doeltreffend schot de bal met zijn hand mee. Britse persstemmen.

The Times: “Gisteravond in Rotterdam was het sportieve equivalent van het kijken naar een lijk waar alle kleur uit verdwijnt. Dit Hollandse team in de overgang zal meer bijdragen aan het WK dan Engeland.”

The Independent: “De Nederlandse namen klonken overbekend, de voortdurende veranderingen in Taylors Engeland resulteerde er in dat Parker de enige overgeblevene was uit het doelpuntloze gelijkspel tussen de twee elftallen in Italië in 1990.”

The Guardian: “Een avond vol frustratie voor Engeland en het mogelijke einde voor de bondscoach. Toch bleef het beeld hangen van een kip zonder kop die iedere vorm van discipline verloor.”

The Sun: “De beslissende goal kwam van Koeman. Maar heel Engeland is er zeker van dat hij drie minuten eerder van het veld gestuurd had moeten worden.”

BBC-televisie (Jimmy Hill): “De gele kaart voor Koeman is de slechtste beslissing van een scheidsrechter die ik ooit heb gezien in het internationale voetbal. Nederland won omdat het meer spelers heeft die zich gemakkelijk en ontspannen bewegen met de bal aan hun voet.”