OPG verkoopt dochter Lopital

De apothekersgroep OPG verkoopt dochterbedrijf Lopital - fabrikant van verplegings- en revalidatie-artikelen voor ouderen en gehandicapten - aan de directie van dat bedrijf.

OPG (2800 werknemers) wil Lopital kwijt omdat het niet langer binnen de strategie van de groep past. Het in Oisterwijk gevestigde bedrijf telt 50 werknemers. OPG kocht Lopital in september 1988.

Het ter beurze genoteerde apothekersfonds wil zich concentreren op de distributie aan openbare apotheken, apotheekhoudende huisartsen en ziekenhuisapotheken en op de marketing van farmaceutische en medische produkten.

De verkoop van Lopital heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid bij dat bedrijf. De transactie heeft ook geen gevolgen voor de eerder uitgesproken verwachting van OPG dat het resultaat van het lopende boekjaar zal stijgen.