Noorwegen en Zweden zeker van WK

ROTTERDAM, 14 OKT. Noorwegen heeft zich geplaatst voor het WK voetbal in de Verenigde Staten in 1994. In Poznan won de ploeg gisteren met 3-0 van Polen, dat daardoor is uitgeschakeld. In groep 2 hebben de Noren zestien punten uit negen duels. De laatste wedstrijd in en tegen Turkije is niet meer van belang. Het is de eerste keer sinds 1938 dat Noorwegen het WK haalt.

Vooral in de beginfase hadden de behoudend spelende Noren niet het beste van het spel. Polen had een licht overwicht, maar sprong slordig met de kansen om. De Noorse doelman Frode Grodaas, de vervanger van de geschorste Thorstvedt, voorkwam in de eerste helft (0-0) een achterstand. Na de pauze werd Polen, onder leiding van de nieuwe bondscoach Cmikiewicz, op eigen helft vastgezet. De Noor Flo profiteerde na een kwartier van een fout van doelman Bako. Fjörtoft en invaller Johnsen gaven de zevende Noorse overwinning in groep 2 extra glans.