Israel verslaat Frankrijk

Zweden heeft zich in groep 6 gekwalificeerd. Het won thuis met 3-2 van Finland. Concurrent Frankrijk verloor in Parijs uiterst verrassend met 3-2 van hekkesluiter Israël. De Fransen moeten op 17 november in de laatste groepswedstrijd tegen concurrent Bulgarije ten minste gelijk spelen om alsnog kwalificatie af te dwingen. Als Frankrijk verliest, gaan de Bulgaren door. Zij wonnen gisteren met 4-1 van Oostenrijk.

In het uitverkochte Parc des Princes kwam Israël in de eenentwintigste minuut op voorsprong door een goal van Harazi. Frankrijk herstelde zich met goals van Sauzee en Ginola. Toen het feest op de tribunes al was losgebroken, sloeg het veerkrachtige Israel toe. Berkovich en, in de laatste minuut, Rehuven zorgden voor de nederlaag van de Fransen, die bij winst zeker zouden zijn geweest van plaatsing.

Zweden en het al lange tijd uitgeschakelde Finland speelden in Stockholm een spektaculaire wedstrijd. De bezoekers namen in de veertiende minuut een voorsprong via Suominen. Dahlin herstelde het evenwicht. Vijf minuten voor de pauze bezorgde de jeugdige aanvaller Henrik Larsson, vanaf volgende maand speler van Feyenoord, Zweden een 2-1 voorsprong. In de tweede helft maakte Dahlin Zwedens derde doelpunt. Litmanen (Ajax) zorgde in de zestigste minuut nog voor een spannende slotfase, waarin Zweden met het nodige geluk de kwalificatie veilig stelde.