A. Hebbelinck hoofd klassieke muziek bij Vara

HILVERSUM, 14 OKT. De Vlaamse musicoloog André Hebbelinck (33) is met ingang van 10 januari volgend jaar benoemd tot hoofd klassieke muziek van de Vara. Hij is de opvolger van Jan Zekveld, die sinds april artistiek directeur is van het Koninklijk Concertgebouworkest. Een van de hoofdtaken van Hebbelinck wordt, naast de eindredactie van de Vara-programma's op Radio 4, de programmering van de concertserie "Matinee op de Vrije Zaterdag' in het Amsterdamse Concertgebouw, waaraan sinds september ook de NOS en de VPRO meewerken.

André Hebbelinck is op het ogenblik verantwoordelijk voor het muziekprogramma van de manifestatie "Antwerpen Culturele Hoofdstad van Europa'. Hij studeerde letteren, wijsbegeerte en informatica in Gent. Hebbelinck werkte verder bij de afdeling niet-Europese muziek van de klassieke radiozender van de BRT en was muziekredacteur van het Vlaamse opinieweekblad Knack.