UIENSOEP MET GEDROOGDE TOMATEN

Soep voor een slechte na-zomer:

3/4 liter bouillon

1/4 liter droge witte wijn

500 gram uien

2 tenen knoflook

1 prei

100 gram gedroogde tomaten

100 gram geraspte extra belegen kaas

2 eetlepels bloem

4 boterhammen

2 eetlepels olijfolie

paprikapoeder

zout, peper

Snijd de gepelde uien en de schoongemaakte prei in dunne ringen, die worden gebakken in olijfolie. Voeg, als de ringen zacht en lichtbruin zijn, de knoflook uit de knijper toe en roer het mengsel even om. Roer de bloem door het mengsel en voeg steeds roerend de bouillon toe. Doe de wijn en de helft van de kaas bij de soep en breng de soep op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Leg de gedroogde tomaten in de hete soep.

Steek met behulp van een wijnglas vier rondjes uit de boterhammen en rooster de rondjes.

Vul vier vuurvaste kommen met hete soep en leg er een rondje brood op. Verdeel de overgebleven kaas over de broodrondjes. Zet de soepkommen even onder de grill tot de kaas gesmolten is.

    • Anne Scheepmaker