Top van G-7 over werkgelegenheid uitgesteld

WASHINGTON, 13 OKT. De speciale conferentie van de zeven grootste industrielanden (G-7) over het aanpakken van de werkloosheid is uitgesteld tot februari.

Dit heeft een woordvoerster van de Amerikaanse regering meegedeeld. President Clinton, de initiatiefnemer, had de bijeenkomst nog dit jaar willen houden. Eind vorige maand was nog sprake van november. Volgens de woordvoerster is tot uitstel besloten omdat de zeven landen meer voorbereidingstijd willen. Bovendien hebben enkele regeringen in november het druk met hun begroting. De conferentie wordt gehouden in Washington. De zeven landen (VS, Canada, Japan, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië) laten zich naar verwachting vertegenwoordigen door ministers van financiën en werkgelegenheid.