ME voert charges uit tegen supporters

AMSTERDAM, 13 OKT. In de Amsterdamse binnenstad zijn gisteravond ernstige ongeregeldheden uitgebroken tussen Britse voetbalsupporters en de politie.

De ME voerde felle charges uit om de zaak in de hand te houden en arresteerde 197 Britten. De ongeregeldheden ontstonden gisteravond rond negen uur toen op de Oudezijds Voorburgwal een groep supporters twee politiemensen aanvielen en ze bewerkten met glazen en flessen. Ook op de Oudezijds Achterburgwal, die vol scanderende Engelsen stond, werden gisteravond rond negen uur charges uitgevoerd. Om een uur of tien was het er weer redelijk rustig. Van de Britse arrestanten worden er deze week 25 voorgeleid wegens openlijke geweldpleging. De rest wordt op eigen kosten op het vliegtuig naar Engeland gezet. De meeste Britten hadden geen kaartje voor de wedstrijd van vanavond. In Rotterdam werden 21 supporters aangehouden.