Klingel-groep koopt Ter Meulen Post

De Duitse Klingel-groep heeft per 1 oktober de activiteiten overgenomen van het sterk afgeslankte postorderbedrijf Ter Meulen Post. Door de overneming blijft de werkgelegenheid van 55 van de nu nog honderd werknemers behouden.

Klingel koopt de naam, het adressenbestand en een groot deel van de inventaris van Ter Meulen. Van de 45 werknemers die niet meeverhuizen zijn er inmiddels ongeveer twintig herplaatst bij andere bedrijven in de regio. Ter Meulen heeft goede hoop dat binnenkort ook voor de overige werknemers een oplossing kan worden gevonden. Hij baseert zijn optimisme op de 45 vacatures die voortvloeiden uit een mailing die de onderneming heeft verzonden aan 350 bedrijven in de regio Rijnmond.

Ter Meulen was eigendom van het Britse postorderbedrijf Freemans, een dochter van de Britse Sears-groep. Freemans kocht het Rotterdamse bedrijf begin 1992 van Vendex International. Bij die gelegenheid verdwenen 320 van de 440 banen. Ter Meulen draait al jaren slecht. Alleen al in 1992 leed het bedrijf een verlies van 9 miljoen gulden.

Klingel - jaaromzet 2 miljard gulden - deed in Nederland al eerder van zich spreken. In juni van dit jaar werd Maildex - onderdeel van Vendex International - met het klantenbestand en de merknamen (onder andere Keurkoop) overgenomen. Vendex besloot in juni zich geheel terug te trekken uit de algemene postordermarkt. Daarvoor was Klingel op de Nederlandse postordermarkt al actief in de verkoop van kleding.

Niet bekend