Generali meldt belang in Kempen

Generali Verzekeringen in Diemen, onderdeel van de Italiaanse verzekeraar Generali uit Triëst, heeft een belang van 5 procent genomen in de effectenbank Kempen & Co.

De deelneming is in de loop van dit jaar opgebouwd en is inmiddels fractionaal boven de vijf procent uitgekomen. De Wet Melding Zeggenschap verplicht dat te melden. Het belang is gekocht om beleggings- en fiscale redenen. Over de dividenduitkeringen van belangen van ten minste vijf procent in Nederlandse ondernemingen behoeft geen dividendbelasting te worden betaald. Voor Generali Verzekeringen is dit het derde vijf-procentbelang, andere zijn die in Maxwell Petroleum en Wester Suiker. Andere groot-aandeelhouders van Kempen & Co zijn HAL met een belang van 20 procent, Colonia Versicherung te Keulen met tien procent, terwijl ook Amev en Delta Lloyd belangen in Kempen houden.