ABN Amro Bank naar Kazachstan

De ABN Amro Bank, Kramds Bank en International Finance Corporation (IFC) zijn aandeelhouders geworden in de nieuwe ABN Amro Bank Kazachstan, gevestigd in Almaty in Kazachstan.

ABN Amro participeert voor 51 procent. Kramds Bank, een instelling uit de Kramds Groep, de grootste particuliere groep in Kazachstan, houdt een belang van 29 procent. IFC, een onderdeel van de Wereldbank, neemt de overige 20 procent. Het aandelenkapitaal bedraagt in eerste instantie 10 miljoen dollar. De vestiging in Almaty zal bankdiensten verlenen aan plaatselijke ondernemingen en aan de internationale joint ventures die in Kazachstan worden gevestigd.

Kazachstan is de op een na grootste republiek in de vroegere Sovjet-Unie en heeft 17 miljoen inwoners. Het land beschikt over een grote rijkdom aan grondstoffen, zoals aardolie, aardgas en non-ferro metalen en een groot areaal aan landbouwgronden.