Werkloosheid in EG blijft stabiel

LUXEMBURG, 12 OKT. De werkloosheid in de Europese Gemeenschap is in augustus voor de derde achtereenvolgende maand ongewijzigd gebleven, op 10,4 procent van de beroepsbevolking. Dat is precies 1 procent hoger dan in augutsus vorig jaar. Dit heeft het Europese Bureau voor de Statistiek, Eurostat, gisteren bekendgemaakt. In vrijwel alle EG-landen bleef het werkloosheidspercentage stabiel. In Spanje en Ierland daalde het percentage met 0,1 procent. De werkloosheid onder mannen (9,3 procent) groeide sneller dan die onder vrouwen (12,1 procent).

Tenslotte vonden Duitse chemici vonden onlangs de oplossing bij Plutarchus, die vermeldt dat tijdens het verfproces ook honing werd toegevoegd. Experimenten wezen uit dat glucose inderdaad in staat is om de leuco-vorm te produceren en te stabiliseren. Een historisch-chemisch probleem was opgelost.