Tapie wil Marseille en Europarlement

PARIJS, 12 OKT. De Franse oud-minister, Kamerlid, voorzitter van de voetbalclub Olympique Marseille en zakenman Bernard Tapie wil burgemeester van Marseille worden en lijsttrekker zijn bij de eerstvolgende verkiezingen voor het Europees parlement. Tapie zei dit in een uitvoerig vraaggesprek op de Franse televisie.

Zaterdag werd bekend dat de justitiële autoriteiten overwegen opheffing van zijn parlementaire onschendbaarheid te vragen in verband met een gerechtelijk onderzoek naar een weegschalenfabriek waarvan Tapie grootaandeelhouder is. De fabriek Testut, die zwaar in de rode cijfers zit, zou miljoenen aan Olympique Marseille hebben uitgeleend en financieel geleden hebben onder Tapie's transacties. Testut heeft ook geld gestoken in een regionale politieke campagne die ongeldig is verklaard.