Sancties dreigen voor ijshockeyers

ESBJERG, 12 OKT. De ijshockeyclub Flame Guards Nijmegen hangt een zware straf boven het hoofd.

Ook de spelers Aartsen, Kruize, Noble en Schaafsma wacht forse sancties. Dit verklaarde een waarnemer van de Internationale IJshockey Federatie, die in Esbjerg aanwezig was bij het toernooi om de Europa Cup. De mogelijk zware sancties zijn het gevolg van een massale vechtpartij in de derde periode zaterdag tijdens het duel met de thuisploeg. Aan Nijmeegse zijde werden Aartsen, Kruize, Noble en Schaafsma voor de rest van het toernooi uitgesloten. Zeven medespelers ontvingen een game-misconduct. Zondag moesten enkele spelers van Nijmegen zich zelfs op het politiebureau in Esbjerg verantwoorden voor de gewelddadigheden van zaterdagavond. Bij de vechtpartijen werd ook een politieman geraakt. Na de verhoren moest één Nijmeegse ijshockeyer een boete van circa 600 gulden betalen. Twee clubgenoten de helft.