Politie zet dertig fans uit Engeland op boot

AMSTERDAM, 12 OKT. Dertig van de negenendertig Britse voetbalsupporters die in de nacht van zondag op maandag in Amsterdam werden aangehouden, zijn gisteravond bij Hoek van Holland op de boot gezet. Ze worden op hun reis naar huis begeleid door leden van de marechaussee en in Engeland overgedragen aan de Britse politie. De fans, die morgen in Rotterdam de interland Nederland-Engeland wilden bijwonen, komen op een "zwarte lijst' van de politie waardoor ze niet meer in staat zijn om vandaag of morgen alsnog een boot terug naar Nederland te nemen.

Volgens een woordvoerster van de Amsterdamse politie zitten nog acht supporters vast, onder wie één met een stadionverbod tot 1994. Eén fan is weggestuurd, omdat hij alleen dronken was maar geen agressief gedrag had getoond. Het nog in de cel vertoevende achttal, verdacht van openbaar geweld, wordt morgen of donderdag voor de officier van justitie voorgeleid. De politie van Amsterdam heeft tot woensdagnacht rond 02.00 uur zeventig manschappen extra op straat om eventuele problemen met voetbalfans het hoofd te kunnen bieden.