Politie is daders van aanslagen Rome en Milaan op het spoor

ROME, 12 OKT. De Italiaanse justitie denkt de daders van de bomaanslagen eerder dit jaar in Rome en Milaan op het spoor te zijn.

Drie leden van de camorra, de Napolitaanse versie van de mafia, kregen gisteren een kennisgeving dat zij van deze aanslagen worden verdacht.

Op basis van gevonden materiaal, waarover verder niets is bekendgemaakt, verdenkt de justitie de camorraleden Raffaele Catapano, Francesco Cocozza en Vincenzo Rinaldi.

De justitie is op het spoor van de camorra gezet door een leider van de georganiseerde misdaad in de zuidelijke regio Puglia, Salvatore Annacondia. Deze heeft verteld dat hij leden van de camorra en van de Siciliaanse mafia had horen praten over plannen voor aanslagen op musea. Volgens Annacondia zijn de aanslagen vooral een reactie op het decreet waarmee de bewegingsvrijheid van gevangen mafiosi zwaar is beperkt.

Bij de aanslagen eind juli in Rome en Milaan, een week nadat het kabinet het decreet had verlengd, zijn vijf mensen gedood en is zware schade aangericht aan historische gebouwen. De justitie onderzoekt nog of dezelfde groep een rol heeft gespeeld bij de aanslag op het Uffizi-museum in Florence, in mei. Ook hierbij werden vijf mensen gedood.