Intel verdubbelt kwartaalwinst

Voor het Amerikaanse elektronicaconcern Intel, een van de grootste producenten in de wereld van microprocessoren en halfgeleiders, is het derde kwartaal van dit jaar gunstig verlopen. De onderneming heeft in die periode een netto winst behaald van 584,4 miljoen dollar. Dit is voor Intel een record. Het bedrag is ruim tweemaal hoger dan in het derde kwartaal van 1992, toen een netto winst werd geboekt van 240,8 miljoen dollar.

Hierdoor verdrievoudigde de winst over de eerste negen maanden bijna, van 637,9 miljoen tot 1,7 miljard dollar. In deze periode groeide de omzet van 3,99 miljard tot 6,39 miljard dollar (11,6 miljard gulden). In het derde kwartaal was sprake van een omzetgroei van 1,43 miljard tot 2,24 miljard dollar. Het laatstgenoemde bedrag is, evenals de kwartaalwinst, een record voor Intel. De directie voorziet in het laatste kwartaal van het boekjaar overigens een achteruitgang van zijn resultaten.