Polynorm schrapt 80 banen

ROTTERDAM, 11 OKT. De directie van Polynorm in Bunschoten wil in de divisie Polynorm Automotive 80 van de 800 banen schrappen. Volgens de directie valt daarbij niet te ontkomen aan gedwongen ontslagen.

Polynorm (in totaal 2.000 werknemers) is gespecialiseerd in de toelevering aan de auto-industrie, de bouwnijverheid en de installatiebranche. Polynorm Automotive is volgens de directie in de problemen gekomen door de slechte gang van zaken in de auto-industrie. De autoproducenten zouden drastische prijsverlagingen van de toegeleverde onderdelen doorvoeren, die de toeleveringsindustrie zou nopen tot een aanzienlijke verlaging van de kosten. Alleen op die manier zou Polynorm Automotive zijn positie als belangrijke toeleverancier van carosseriedelen (aan onder andere Mercedes) kunnen handhaven. Ondernemingsraad en vakbonden zijn op de hoogte gesteld van de voorgenomen inkrimping.

De voorziening die Polynorm voor de reorganisatie wil treffen, zal volgens de directie de eerder afgegeven winstverwachting voor dit jaar “niet in belangrijke mate aantasten”. In het eerste halfjaar 1993 boekte Polynorm ruim 6 miljoen gulden netto winst op een omzet van bijna 250 miljoen gulden. Bij het bekend maken van deze cijfers sprak de directie als verwachting uit dat de resultaten in het tweede halfjaar nog niet beduidend zouden verbeteren.