Hakenkruizen op abdijcomplex in Middelburg

MIDDELBURG, 11 OKT. Rond het Abdijcomplex in Middelburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag op vier plaatsen naziteksten en -tekens aangebracht.

Onder meer bij de ingangen van de Nieuwe Kerk, het kantongerecht en de vergaderzaal van Provinciale Staten zijn hakenkruizen aangetroffen. Bij de Statenzaal staat bovendien de tekst “Juden raus” en bij de Nieuwe Kerk de letters NFZ. De politie zoekt de daders, gezien de opschriften, in de kring van sympathisanten van het Nazi Front Zeeland (NFZ), aldus een woordvoerder. Eerder bleek uit pamfletten dat die organisatie verantwoordelijk is voor de bekladding eind augustus van 25 grafstenen op de Portugees-joodse begraafplaats in Middelburg. Twee maanden daarvoor ontving de Vlissingse anti-racismebeweging Bravo een dreigbrief uit naam van de NFZ.