Bryan Roy excelleert in testduel tegen Jong Oranje

Het Nederlands elftal won zaterdag in het traditionele trainingswedstrijdje tegen Jong Oranje in het Olympisch Stadion met 5-0. Bryan Roy was de opvallendste speler. Hij maakte twee doelpunten. Frank Rijkaard, Erwin Koeman en Dennis Bergkamp de andere treffers. Bondscoach Advocaat zei zaterdag dat zijn team met vleugelspitsen het Engelse elftal te lijf gaat, met Roy en Overmars. Verder wenste de bondscoach uit het duel nog geen conclusies te trekken.

Twee systemen werden zaterdag getest. Voor rust met Bergkamp op het middenveld, na rust met Bergkamp in de aanval. Advocaat begon met de mandekkers Frank de Boer en De Wolf (na rust kwam Van Gobbel), stelde Erwin Koeman en Rijkaard aan de zijkanten op. Jonk stond ook in de ploeg, mede omdat Wouters uit voorzorg niet speelde. De bondscoach sprak zaterdag van een geslaagde dag. Er is in het verleden weleens minder gescoord tegen Jong Oranje. “Maar ik blijf de komende dagen nog een paar dingen proberen. Dinsdagavond neem ik de beslissingen. Ik ben tevreden over de uitslag. Het zegt niet zoveel, maar 5-0 is goed voor de sfeer en goed voor het zelfvertrouwen. Niet onbelangrijk.”

Jan Wouters en Ronald de Boer waren zaterdag niet beschikbaar, Het tweetal werkte wegens blessures een lichte training af. Wouters (kuitblessure) verklaarde zichzelf daarna fit. “Ga er maar vanuit dat ik kan spelen.” Over het meedoen Ronald de Boer bestaat nog onzekerheid. Hij is geblesseerd aan de lies.

Het Engelse elftal moet het woensdag stellen zonder Les Ferdinand. De spits van Queen's Park Rangers ondervindt teveel hinder van een spierblessure. Verder telt de selectie van Graham Taylor telt nog twee grote twijfelgevallen. Aanvaller Ian Wright trainde zaterdag niet met de selectie mee wegens een onwillige knie, aanvoeder Stuart Pearce kampt met een dijbeenblessure.