"Zuivering binnen de PLO van groep tegen Arafat'

TUNIS, 9 OKT. In de gelederen van de veiligheidsdiensten van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO is sinds een week een zuiveringsoperatie aan de gang, zo hebben welingelichte bronnen meegedeeld in Tunis, waar de PLO haar hoofdkwartier heeft.

Er zouden tientallen mensen zijn opgepakt, die zich sceptisch of teleurgesteld hebben getoond over de vorige maand getekende Palestijns-Israelische vredesakkoorden. Er zou ook jacht worden gemaakt op mensen die een komplot zouden willen beramen om Arafat te vermoorden. De informanten die anoniem wilden blijven, zeiden dat de arrestaties vorige week zaterdag begonnen en zich hoofdzakelijk uitstrekken tot de veiligheidsdiendsten van Al-Fatah, de voornaamste groepering binnen de PLO. Lijfwachten van belangrijke personen zouden zijn aangehouden. De arrestanten zijn opgebracht in de gevangenis van Hamam Chatt, het vroegere hoofdkwartier van de PLO, en staan onder toezicht van Jihad al-Ghul, de leider van Arafats persoonlijke veiligheidsdienst. Leden van Arafats lijfwacht zouden bovendien het bureau hebben doorzocht van Hani al-Hassan, een belangrijke raadgever van Arafat die zich openlijk tegen de akkoorden van Washington heeft uitgesproken. Zijn medewerkers werden ondervraagd en ontwapend, zijn bureau gesloten en auto's in beslag genomen. (AP, Reuter)