Karlsruhe won gisteravond in de Duitse Bundesliga ...

Karlsruhe won gisteravond in de Duitse Bundesliga met 2-0 van het ambitieuze Bayer Leverkusen.

De kleine Rus Kiriakov was de uitblinker in de ploeg van Schäfer. Hij deed in de 23ste minuut het voorbereidende werk voor Bender die voor 1-0 zorgde. Twee minuten later maakte Kiriakov zelf het tweede doelpunt. Karlsruhe, tiende op de ranglijst, had zes competitiewedstrijden niet meer gewonnen.

Werder Bremen blijft de voornaamste achtervolger van koploper Eintracht Frankfurt. De titelverdediger won gisteravond de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund met ruime cijfers: 4-0. Werder sloeg pas in de tweede helft toe. In de periode tussen de 69ste en 72ste minuut werd er drie keer gescoord. Votava, Hobsch, Eilts en Herzog waren de doelpuntenmakers. Voor rust redde Werder-doelman Reck driemaal fraai.

De 3-0 zege van FC Nürnberg op Dynamo Dresden verstedigde de positie van trainer Entenmann. Hij staat ter discussie. De doelman van de nationale ploeg, Köpke, nam één van de doelpunten voor zijn rekening. Hij scoorde uit een strafschop. (SID/ANP)