Halfjaarwinst Société Générale stijgt met 9 procent

De op twee na grootste bank van Frankrijk, Société Générale, heeft in de eerste helft van het boekjaar 1993 een netto winst behaald van 2,16 miljard franc (693 miljoen gulden), 9 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar.

De baten stegen 9,5 procent tot 20,2 miljard franc terwijl de lasten 4,5 procent stegen tot 13,5 miljard franc. Hierdoor kwam het bruto resultaat 21 procent hoger uit op 6,7 miljard franc. Aan de stroppenpot werd 3,5 miljard franc toegevoegd, een stijging van 3 procent.

De resultaten van Société Générale steken gunstig af bij die van andere grote Franse banken. De grootste, Crédit Lyonnais, boekte een halfjaarverlies van 1,05 miljard franc (337 miljoen gulden), terwijl nummer twee, Banque Nationale de Paris, in de eerste jaarhelft een aanzienlijke winstdaling liet zien.