"Absurde snelheden' bij controle gemeten

DRIEBERGEN, 9 OKT. Bij een snelheidscontrole die in de nacht van donderdag op vrijdag op de A2 ter hoogte van Culemborg is gehouden, is een derde van de gecontroleerde voertuigen bekeurd.

Dit heeft het korps landelijke politiediensten gisteren bekend gemaakt. Een woordvoerder noemde het aantal bekeuringen “absurd hoog”. De snelheidscontrole werd gehouden op een weggedeelte waar werkzaamheden werden uitgevoerd en een maximum-snelheid gold van 70 kilometer per uur. Er werden 1.047 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 170 kilometer per uur, bij vrachtwagens 121 kilometer. De politie zal 's nachts bij wegwerkzaamheden vaker controleren, aldus de woordvoerder. De politie krijgt van mensen die in de avonduren aan de weg werken steeds meer klachten dat er veel te hard wordt gereden.