LAMSSPIES MET TZAZIKI

Een hoofdgerecht voor 4 personen:

750 gram lamsgehakt

1 eetlepels verse muntblaadjes

1 ei

1 fijngeraspte ui

1 teen knoflook

paneermeel

zout, peper

Maak het gehakt aan met het ei, de geraspte ui, de fijngehakte knoflook en muntblaadjes, zout en peper en zoveel paneermeel dat het vlees een stevige consistentie heeft. Vorm van het gehakt vier worsten, waardoor een spies wordt gestoken. Kneed het vlees er stevig om heen. Gebruik bij voorkeur een metalen spies die niet rond is, maar twee platte kanten heeft. Leg de spiezen onder de grill en draai ze af en toe een stukje om. Laat het vlees rondom bruin en gaar worden.

Eet bij dit gerecht tzaziki: dikke Griekse yoghurt van koeie- of schapemelk, waar stukjes komkommer, fijngehakte knoflook, peper, zout en een beetje olijfolie doorheen worden geroerd.

    • Anne Scheepmaker