Zestig banen weg bij Royal Sluis

ENKHUIZEN, 7 OKT. Bij het zaadveredelingsbedrijf Royal Sluis in Enkhuizen verdwijnen zestig van de ongeveer 1300 arbeidsplaatsen. Dit is het gevolg van een reorganisatie bij het bedrijf die Royal Sluis marktgerichter moeten maken. Royal Sluis zegt haar uiterste best te doen om gedwongen ontslagen tot een mininum te beperken.

Om te komen tot een marktgerichtere organisatie wordt deze vereenvoudigd. Er komen twee divisies, een voor de markt van genetische materialen en een voor zaadbehandeling en kwaliteitsbepalingen. Door de aanpassing moet Royal Sluis een modern zaadbedrijf worden, dat de ontwikkelingen in de nog steeds groeiende markt voor groente- en bloemzaden goed kan volgen.

Concurrent en plaatsgenoot Zaadunie reorganiseerde al eerder. Daarbij gingen 90 van de 620 arbeidsplaatsen verloren.