Terugval van Vitesse bij gretig VVV

VENLO, 7 OKT. VVV versloeg gisteren in een competitiewedstrijd van de eredivisie op eigen veld Vitesse, dat dit seizoen uit nog geen punt had afgegeven.

De Limburgers zetten in de slotfase verrassend de 1-0 achterstand om in een niet meer verwachte zege, 2-1. Vitesse had tot nu toe slechts van Ajax verloren. Het duel werd pas na de rust interessant. Pothuizen, de vervanger voor de gepasseerde Latuheru, opende in de 62ste minuut de score voor Vitesse. Hij deed dat nadat een schot van Cocu op de borst van doelman Smits was afgesprongen.

VVV was ondanks de aanwezigheid van vier aanvallers nauwelijks gevaarlijk geweest. Niets wees er op dat Vitesse de voorsprong uit handen zou geven. Graef bewees in de 72ste minuut zijn reputatie als schutter. Hij maakte gelijk uit een pass van Laros. Een paar minuten voor tijd passeerde Polman doelman Van der Gouw met een kopbal. (ANP)