Philips investeert flink in Taiwan

Philips voert zijn betrokkenheid in Taiwan flink op. Het concern, de grootste Europese investeerder in dat land, start naast de al bestaande monitorbuisfabriek in Taiwan met de bouw van een nieuwe fabriek voor monitorbuizen. Deze buizen worden verwerkt in computermonitoren.

Berichten in de Taiwanese pers als zou Philips 600 miljoen gulden in de nieuwe vestiging willen investeren, wilde een woordvoerder van Philips niet voor zijn rekening nemen. “Bij de constructie van de fabriek gaat het om een aanzienlijk bedrag. DIt bedrag komt niet uit de Philips-koker.”

De vraag naar computers is de laatste jaren sterk gestegen waardoor de vraag naar monitoren eveneens omhoog ging. Om aan de vraag te voldoen, bouwt Philips nu een tweede fabriek.

Vorig week werd bekend dat Philips 29 miljoen investeert in de aanleg van een nieuwe produktielijn voor kleurenbeeldbuizen in de Oostenrijkse plaats Lebring. De vraag in Europa naar computerschermen zal binnen drie jaar verdubbelen tot vijf miljoen stuks per jaar, zo verwacht Philips.

Taiwan is belangrijk voor Philips. Het concern bezit daar al enige fabrieken die kleine huishoudelijke apparaten, chips en lampen produceren. Philips is de grootste Europese investeerder van het land.