Katholieke krant wordt weekblad

ROTTERDAM, 7 OKT. Het Katholiek Nieuwsblad met zijn 17.000 abonnees wordt eind dit jaar omgezet in een weekblad van dezelfde signatuur.

Volgens hoofdredacteur G.A.M. de Rouw gaat het twee maal per week verschijnende nieuwsblad “uitstekend”, maar was het qua formule “in feite vlees noch vis”. De Rouw hoopt dit euvel te verhelpen door het blad binnenkort niet meer dan een maal per week uit te geven. Het Nieuwsblad, dat in oktober 1983 voor het eerst verscheen, is een uitgave van de in Rosmalen gevestigde Arnulfus Stichting. De oprichters hoopten van het nieuwsblad een dagblad te kunnen maken, maar het is altijd bij twee keer per week gebleven. Volgens hoofdredacteur De Rouw drijft het blad niet alleen op abonnementsopbrengsten, maar ook op giften van zijn abonnees; vorig jaar meer dan drie ton.