Geding over ontslag bij grenshospitium

AMSTERDAM, 7 OKT. Een medewerker van het grenshospitium voor kansloze asielzoekers in Amsterdam spant een kort geding aan tegen haar werkgever, het ministerie van justitie.

De vreemdelingenbegeleider eist dat de tegen haar geuite beschuldigingen worden ingetrokken. De vrouw werd half juli op non-actief gesteld op beschuldiging van ondermeer het onzedelijk betasten van een bewoner. Haar advocaat, mr. J. Schoneveld, kreeg deze week te horen dat ze ofwel wordt afgekeurd of ontslagen. In dat laatste geval zouden disciplinaire maatregelen getroffen kunnen worden, omdat zij haar positie zou hebben misbruikt. De begeleider ontkent de tegen haar geuite beschuldigingen. Ook de bewoner van het grenshospitium die zij onzedelijk betast zou hebben, ontkent deze aantijging. “Justitie moet de beschuldigingen maar eens hard zien te maken”, aldus haar advocaat. “Tot nu toe hebben we niet meer dan een brief met beschuldigingen van de adjunct-directeur van het grenshospitium.”