EG besluit tot onderzoek naar steun aan Bull

BRUSSEL, 7 OKT. De Europese Commissie heeft gisteren besloten tot een onderzoek naar de subsidie van 2,5 miljard franc (805 miljoen gulden) die de Franse staat in februari bij wijze van voorschot in het computerconcern Bull heeft gepompt.

Volgens een woordvoerder is die steunoperatie in strijd met de EG-regels. De injectie zou namelijk gepaard gaan met een reorganisatieplan, maar dat is er nog steeds niet ondanks beloftes van de Franse regering. Bull, voor ruim 80 procent eigendom van de Franse staat en France Telecom, is een van de vele staatsbedrijven die de regering-Balladur wil privatiseren. Het bedrijf zit echter in de rode cijfers. Om Bull aantrekkelijk te maken voor investeerders zou Parijs er nog eens omgerekend 3 miljard gulden in willen steken.