De arbeidsvoorziening en het ministerie van ...

De arbeidsvoorziening en het ministerie van onderwijs en wetenschappen hebben gisteren een begin gemaakt met scholingsprojecten voor 3.500 vluchtelingen.

Van de twaalf miljoen gulden die de projecten kosten, neemt het Centraal Bestuur voor de Arbeidsvoorziening zeven miljoen gulden voor zijn rekening, Onderwijs vijf miljoen. De projecten worden uitgevoerd in samenwerking met de Centrale Opvang Asielzoekers, de organisatie die namens WVC de asielzoekers opvangt. Het is de bedoeling dat vluchtelingen eerst Nederlands leren. Daarna gaat het arbeidsbureau intensief voor hen bemiddelen. Sinds juni loopt al een proefproject voor ontheemde Bosniërs in het opvangcentrum Crailo, bij Hilversum. Bijna veertig bewoners van dit centrum zijn aan een baan geholpen.