Blesssurezorgen bij Engels elftal

LONDEN, 7 OKT. Minder dan een week voor de doorslaggevende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland beleeft de Engelse bondscoach Graham Taylor zorgelijke tijden.

Aanvaller Les Ferdinand (QPR) en aanvoerder Stuart Pearce (Nottingham Forest) bleven gisteren bij een bekerwedstrijd van hun club wegens blessures langs de kant. Het duo meldt zich wel eind deze week bij de Engelse selectie om een begin te maken met de voorbereiding op de interland in Rotterdam. “De teamarts van Engeland beslist uiteindelijk of Pearce al dan niet speelt”, zei Frank Clark, de trainer van Nottingham Forest. George Graham, de coach van Arsenal, kon Taylor evenmin geruststellen. Hij merkte op, dat de kans op een tijdig herstel van zijn aanvaller Ian Wright niet groter is dan vijftig procent. De spits wordt intensief aan zijn knieblessure behandeld en weet binnen 48 uur of hij woensdag kan spelen. Taylor dient een compleet nieuwe aanval te formeren als Ferdinand en Wright afvallen. Laatstgenoemde toonde zich optimistisch. “Ik weet dat Ian hoe dan ook wil spelen voor zijn land, maar ik kan hem alleen gebruiken als hij volledig fit is”, zei Taylor. (Reuter)