Amnesty kritiseert Raad van Europa

WENEN, 7 OKT. De organisatie voor de rechten van de mens Amnesty International oefent zware kritiek uit op de Raad van Europa, omdat dit orgaan achter gesloten deuren over de rechten van de mens spreekt.

Amnesty roept de Raad op beter te beantwoorden aan zijn taak de individuele vrijheden te beschermen. De ministers van buitenlandse zaken van de lidstaten van de Raad van Europa schrikken er te vaak voor terug politieke maatregelen tegen een lidstaat die de rechten van de mens schendt, aldus Amnesty. “Door niet te handelen maken de lidstaten hun belofte in het statuut van de Raad, om de principes van de rechtstaat en het recht van alle personen binnen zijn jurisdictie op de fundamentele rechten en vrijheden van de mens, tot een bespotting”, zo schrijft Amnesty. (Reuter)