Pag. 9: Buchmesse.

Pag. 9: Buchmesse

Foto: FRANKFURT - De Frankfurter Buchmesse, waaraan 94 landen deelnemen, is gisteren officieel geopend door de kroonprinsen uit Nederland en België.

De prinsen Willem Alexander en Filip brachten daarna een bezoek aan het Vlaams-Nederlandse beurspaviljoen. De Nederlandstalige literatuur is dit jaar het thema ("Schwerpunkt') van de 45ste internationale boekenbeurs. Dat uit zich in extra aandacht voor Nederlandse en Vlaamse auteurs in de vorm van feesten, voorstellingen en exposities. Harry Mulisch hield gisteren een openingstoespraak, die afgelopen maandag al in het Duitse weekblad "Der Spiegel' was afgedrukt. Dat gaf aanleiding tot kritiek op het persbeleid van de Buchmesse. Na de opening bood Frankfurt gisteren de Vlaamse en Nederlandse gasten een diner aan, onder wie (op de foto van links naar rechts) Cees Nooteboom, Hella Haasse, prins Willem Alexander, prins Filip, barones Monica van Paemel en Harry Mulisch. Vanavond is er een feestelijke presentatie van onder anderen bovenstaande auteurs. En voorts een Frankfurter Boekenbal, waar ook muzikanten als Candy Dulfer en Zap Mama optreden. (foto NRC Handelsblad/Vincent Mentzel)