KNOLSELDERIJSOEP MET KIP EN WALNOTEN

De combinatie van knolselderij en walnoten, bekend van de Waldorfsalade, doet het ook goed in soep.

Voorgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 2 personen

300 gram knolselderij

200 gram aardappelen

1 kipfilet

1 kippebouillontablet

1 dunne prei (125-150 gram)

zout, peper

1 deciliter koffieroom of slagroom

1 eetlepel fijngehakte bladselderij

25 gram gehakte walnoten

Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Breng driekwart liter water met de kipfilet, het bouillontablet, de knolselderij en de aardappelen aan de kook. In 10-15 minuten gaar laten worden. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen.

Neem de kipfilet uit de pan. Pureer de soep. Breng de soep met de preiringetjes al roerende aan de kook en laat hem - af en toe roerend - nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de kip in stukjes en doe ze in de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de room, de bladselderij en de walnoten door de soep.

    • Annelène van Eijndhoven