FNV: Raet wil honderd man ontslaan

AMSTERDAM, 6 OKT. Volgens de FNV Dienstenbond wordt bij automatiseerder Raet de komende twee jaar 20 procent van de medewerkers bij de werkmaatschappij Integratie Services overbodig. Ruim honderd mensen zouden daardoor op straat komen te staan.

Een woordvoerder van Raet ontkende vanmorgen met klem dat de cijfers van de FNV juist zijn. Volgens de woordvoerder is de FNV Dienstenbond, die meer leden hoopt te winnen onder werknemers in de automatiserigssector, “stemming aan het maken bij Raet”. Hij kondigde aan dat de raad van bestuur van Raet binnenkort in de publiciteit zal treden om duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van het bedrijf. De woordvoerder van Raet zei wel dat “intensieve gesprekken” met personeelsleden zijn gevoerd over hun toekomst bij het bedrijf.

Raet moest drie weken geleden de winstprognose naar beneden bijstellen. Ondanks deze bijstelling houdt de Utrechtse automatiseerder vast aan een positief resultaat in de tweede helft van dit jaar. De werkmaatschappij Integratie Services voert automatiseringsprojecten uit en adviseert met name banken en verzekeraars. In totaal werken bij Raet circa 2.700 mensen. In de eerste helft van dit jaar werd een netto winst behaald van 4,1 miljoen gulden, tegen 7,2 miljoen in 1992.

Bij Raet, qua grootte het derde softwarehuis van Nederland, trad op 1 mei dit jaar mr. W. Huisman aan als nieuwe voorzitter van de hoofddirectie. De nieuwe directie heeft zich volgens de woordvoerder van Raet de afgelopen maanden intensief gebogen over de organisatie van het bedrijf.