File van ruim twintig kilometer

DRIEBERGEN, 6 OKT. Als gevolg van een ongeval op de A12 is vanochtend een file ontstaan van 22 kilometer tussen het verkeersknooppunt Lunetten en Veenendaal.

Bij het ongeval, rond acht uur bij Lunetten, scheurde de brandstoftank van een truck met oplegger. De dieselolie lekte weg en maakte het wegdek spekglad. De brandweer heeft de olielaag inmiddels opgeruimd. Het verkeer is tegen half elf. Kort na het ongeval deed zich op de zuidelijke rijbaan, tussen Maarsbergen en Veenendaal, ook een ongeval voor. Een automobilist probeerde via de vluchtstrook met hoge snelheid een file te omzeilen, maar verloor de macht over het stuur. De wagen reed daarop tegen een boom en brak in tweeën. Twee van de vier inzittenden kwamen bij dit ongeval om het leven, een derde raakte zwaargewond. De vierde passagier is nog niet gevonden.