Ferruzzi op 70 pct meer bedrijfswinst

De op één na grootste particuliere onderneming van Italië, Ferruzzi Financiaria, heeft over het eerste halfjaar een bijna 70 procent hogere bedrijfswinst geboekt van 722 miljard lire (830 miljoen gulden).

De omzet kwam in die periode vergeleken met een jaar geleden bijna twintig procent hoger uit met 11,5 biljoen lire (13,2 miljard gulden). Overigens heeft de raad van bestuur de cijfers nog niet bevestigd. Dat zal eerst kunnen gebeuren op 14 oktober. Inmiddels is de accountant Price Waterhouse door Ferruzzi ontheven van zijn taak en vervangen door Deloitte & Touche.

Eerder dit jaar kwam het concern in negatieve publiciteit als gevolg van de torenhoog opgelopen schuldenlast bij een aantal Europese banken, waaronder ABN Amro. Naar verwachting zullen de banken binnenkort een herstructureringsplan voor Ferruzzi bekend maken.