Agenten Israel doden Palestijnen in Gaza-strook

GAZA, 6 OKT. Israelische "under-cover' agenten hebben gisteren in de bezette Strook van Gaza bij twee afzonderlijke acties twee Palestijnen doodgeschoten die werden omschreven als “gewapende terroristen”.

In Gazastad zouden de agenten een auto hebben achtervolgd met drie gewapende inzittenden; in een doodlopende straat ontvluchtten de drie hun auto, waarbij ze volgens ooggetuigen hun wapens lieten vallen. Twee mannen wisten te ontkomen, de derde raakte raakte verstrikt in prikkeldraad en zou "ik geef me over' hebben geroepen, maar hij werd desondanks doodgeschoten. Een Israelische legerwoordvoerder bevestigde de dood van de Palestijn, maar zei niets te weten over “onbekwaam gedrag” van de agenten. Het andere incident deed zich voor bij de afscheiding tussen de Gaza-strook en Israel, waar een gewapende Palestijn bij een poging over een schutting te klimmen werd doodgeschoten. (Reuter)