Zoals in de meeste wedstrijden in deze competitie ...

Zoals in de meeste wedstrijden in deze competitie sloeg Feyenoord gisteravond tegen Heerenveen in de slotfase toe. Een onverwachte bevlieging bezorgde de koploper uit de eredivisie zestien minuten voor tijd een beslissende 2-1 voorsprong. John van Loen scoorde vallend met het hoofd na een voorzet van Regi Blinker van de linkerflank. Ulrich van Gobbel had hem met een verre pass vrij gespeeld. Negen minuten later bepaalde Blinker de eindstand op 3-1.

Daarvoor had Ed de Goey Feyenoord voor het eerste puntverlies behoed. De doelman van Oranje verrichtte in het eerste kwartier van de tweede helft drie uitstekende reddingen op twee kopballen van Piet Keur en een schot van Gerrie Schaap. Met name de laatste handeling was subliem.

De Goey werd in de beginfase wel gepasseerd door een kopbal van Keur, die vanf de achterlijn knap werd aangespeeld door Erik Regtop. Rob Witschge had, geheel vrijstaand, al na zeven minuten uit een dieptepass van uitblinker John de Wolf Feyenoord op 1-0 gezet.

Het is bijna een wonder te noemen dat de zeer boeiende wedstrijd in het uitverkochte Abe Lenstra-stadion (14.000 toeschouwers) slechts vier doelpunten opleverde. Beide ploegen kregen handenvol kansen om te scoren. Evenals De Goey bij Feyenoord keepte Carlo l'Ami aan Heerenveen-zijde een uitstekend duel. Hij incasseerde gisteravond wel zijn eerste tegentreffers in deze competitie op eigen veld. Zijn club verloor voor het eerst sinds twaalf maanden een thuisduel. Op 17 oktober won FC Zwolle als laatste bezoekende club een wedstrijd in Heerenveen.