Rusland kort; Drie buitenlanders gedood bij strijd in Moskou

MOSKOU, 5 OKT. Bij de gevechten van zondag en gisteren zijn in Moskou drie buitenlanders gedood, een Britse en een Franse cameraman, en een Amerikaan die werd doodgeschoten toen hij probeerde een gewonde journalist te helpen.

Een Amerikaanse marinier, die op wacht stond bij de Amerikaanse ambassade, werd door een kogel in de nek getroffen.

De strijd heeft een hoge tol geëist onder de journalisten die de gebeurtenissen van nabij trachtten te volgen. Behalve de Britse en de Franse cameraman - zij werkten voor respectievelijk het Duitse tv-net ARD en de Franse zender TF1 - werd ook een Russische cameraman gedood. Zeker elf journalisten, onder wie vier Fransen en een fotograaf van de New York Times, liepen bij de strijd verwondingen op. (Reuter, AFP)