CAO-voorstel voor politie afgewezen

DEN HAAG, 5 OKT. De leden van de Christelijke Politiebond (ACP) en de Nederlandse Politiebond (NPB) hebben gisteren het CAO-bod van ministers Hirsch Ballin (justitie) en Dales (binnenlandse zaken) afgewezen.

Een informele onderhandelingsronde vanavond op het departement van binnenlandse zaken is afgezegd. Het politiepersoneel gaat binnen twee weken actie voeren. De leden van de bonden wezen gisteren unaniem het voorstel af een deel van de loonsverhoging te betalen door het inleveren van een atv-dag. De bonden hebben berekend dat die maatregel 155 arbeidsplaatsen zal kosten. Twee weken geleden boden de werkgevers een loonsverhoging van 2,35 procent in een arbeidsovereenkomst met een looptijd van twee jaar. Daarvan zou 0,7 procent door de politie zelf moeten worden betaald. De bonden wezen het voorstel toen al af.