Willem II voetbalde zaterdagavond thuis beter dan ...

Willem II voetbalde zaterdagavond thuis beter dan FC Twente, dat zichtbaar de naweeën ondervond van het UEFA-Cupduel tegen Bayern München, drie dagen eerder.

Met name na rust van de botsing der subtoppers (2-0) overheerste de Tilburgse ploeg, bij wie balkunstenaar Mohamed Sylla uitblonk. Kort na de pauze opende Earnest Stewart de score met een prachtige kogel vanaf links, volgens insiders de mooiste treffer van Willem II in deze competitie. Leon Meijs maakte er 2-0 van na goed voorbereidend werk van Sylla. FC Twente kreeg in de slotfase via Prince Polley een zeldzaam mooie kans, maar de beweeglijke goochelaar slaagde er niet in de bal in het doel te schuiven. Bij Willem II mocht Yassine Abdellaoui tegen het einde invallen voor de geblesseerde Stewart. De Marokkaan oogstte terecht applaus voor enkele onnavolgbare dribbels en men mag aannemen dat de snele linkspoot spoedig zijn plaats in het basiselftal terug heeft.