Taxichauffeurs in Rotterdam slaan jongens in elkaar

ROTTERDAM, 4 OKT. Twintig tot dertig taxichauffeurs in Rotterdam hebben zaterdagavond zonder aanwijsbare redenen enkele jongeren aangevallen.

De politie, die spreekt van een “vreemde zaak”, stelt een onderzoek in. De jongeren liepen langs de taxistandplaats aan de Delftsestraat, nabij het Centraal Station. De chauffeurs sprongen uit hun auto's en bewerkten drie jongens met een hockeystick en een honkbalknuppel. De slachtoffers liepen kneuzingen op. Drie anderen wisten te ontkomen. De zes jongeren, in leeftijd variërend van achttien tot 21 jaar, hadden geschaatst op de kunstijsbaan en waren op weg naar huis. Vermoedelijk hadden ze een onderlinge woordenwisseling, waardoor ze luid praatten. Een agent in burger was getuige van het voorval. Toen door hem gewaarschuwde collega's ter plaatse kwamen, reden de taxichauffeurs met grote snelheid weg. Er zijn geen arrestaties verricht.